Moons Toolbox

Moons Toolbox is een modulair softwarepakket wat is gebaseerd op het RibX formaat voor rioolinspectie- en rioolreinigingsbestanden. De basis van deze software bestaat uit de conversietool, een basis weergave van de leidingen en putten op de kaart, en een inspectie- en reinigingsviewer.

Met de conversietool kunnen oude, SUFRIB 2.1 bestanden, worden omgezet naar het nieuwe RibX formaat.

De basisweergave van de kaart toont de leidingen en putten op een kaart, eventueel aan te vullen met optionele modules als een BRT of luchtfoto’s vanPDOK of Cyclomedia.

De RibX Viewer toont de inspectie- of reinigingsresultaten op een overzichtelijke manier. Eventuele gemaakte video’s en foto’s worden ook getoond.

Deze software is door Joop Moons† en Alex van Brunschot van Moons Ingenieurs uit Waalwijk ontwikkeld.

Op dit moment zijn er nog vele ideeën en plannen over toe te voegen modules binnen de Moons Toolbox. Er komen allerlei extra tools, allemaal gebaseerd op rioolinspectie- en rioolreinigingsgegevens. De kracht en kunst zit hem in het informatief tonen van de juiste gegevens. Vele gegevens zijn (soms al jaren) bekend, terwijl er niet alle informatie uit gewonnen wordt.

Welke tools er uiteindelijk door de gebruiker geselecteerd en gebruikt worden, hangt af van zijn of haar behoefte. Moons Toolbox is modulair opgebouwd, u kiest dus zelf uw pakket samen.