Responsive website (mobiele website) nòg belangrijker!

Dat een mobiele versie van een website al langere tijd belangrijk is, is waarschijnlijk geen nieuws. Het heeft het grote voordeel dat mobiele bezoekers een keurig leesbare webpagina voorgeschoteld krijgen. Dit heet in het vakjargon een “responsive website”.

Er zijn verschillende manieren om mobiele bezoekers van een aangepaste pagina te voorzien;

  • Door een speciaal voor mobiele gebruikers gebouwde pagina te presenteren.
  • Door de gehele website “responsive” te maken, zodat de website zich automatisch aanpast aan het scherm van de gebruiker.

Onze voorkeur ligt bij de laatste optie, ontwikkel een responsive website. Met deze methode hoeven aanpassingen en toevoegingen maar op 1 plek te worden doorgevoerd. Daarnaast scheelt het veel geld en tijd, er hoeft maar 1 layout onderhouden te worden.

digicreations.nl responsive website

Digicreations.nl, een responsive website (mobiel vriendelijk)

Google geeft mobiel vriendelijke websites al langer voorrang in de zoekresultaten ten opzichte van niet mobiel vriendelijke websites. De basis van indexatie is de desktop variant van een website. Vanaf nu experimenteert Google wat het effect is als ze indexeren op de mobiele versie van een website. Als deze niet in orde is, verkeerde inhoud weergeeft, te weinig inhoud weergeeft, etc, heeft dit waarschijnlijk gelijk effect op de positie in de zoekresultaten.

Twijfelt u over uw website?

Twijfelt u of uw website geschikt is voor mobiele gebruikers, of overweegt u om dit aan te passen? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken wij met u mee.